Понеділок, 30 січня⋅
8:30дп – 2:00пп
Приєднатися через
Google Meet
meet.google.com/yyx-hscw-ifh
Мікроби на роботі.
Чи всі мікроби шкідливі?
Завдання:підручник ст.18-23
Як виробляють йогурт
https://youtu.be/kecBi27dhjw
Завдання:підручник ст.23-24
Понеділок, 30 січня⋅
8:30дп – 2:00пп
Приєднатися через
Google Meet
meet.google.com/yyx-hscw-ifh
Мікроби на роботі.
Чи всі мікроби шкідливі?
Завдання:підручник ст.18-23
Чи замислювалися ви про те, що мікроби можуть згодитися на кухні? Розкрию невеличку таємницю бактерій: щоб заквасилися огірки та капуста, підійшло тісто, а з молока приготувався кефір, йогурт та сметана, необхідно, щоб відбулося бродіння. Завдяки бродінню деякі продукти стають смачнішими і не так швидко псуються. Але без мікроорганізмів бродіння не відбувається. От люди і навчилися створювати їм умови для швидкої і вправної праці.
Пригадайте, які умови необхідні, щоб “піднялися” дріжджі.
Звідки береться сметана, масло, молоко, сироватка, сир? Чому скисає молоко? Що таке кисляк, як виготовляють йогурт? На ці та інші запитання ви отримаєте відповіді, коли переглянете відео.
Перегляд відео “Чому скисає молоко?”
https://youtu.be/M04yXYVl85w
Фізкультхвилинка “Скік та скок”
https://svitdovkola.org/metodic/ik4/tema5/lessons/14
Онлайн-вправа “Практичні задачі про сироварню”
https://svitdovkola.org/metodic/ik4/tema5/lessons/14
Тиждень 12. Вода ЯДС " Вода та її властивості Чиста вода — безбарвна прозора рідина, без запаху і смаку . На землі вода існує в трьох...
Немає коментарів:
Дописати коментар